fbpx
2020.11.29.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

EGY ÓRÁN BELÜL KÉTSZER SZŰRTÉK KI A FORGALOMBÓL A JÁRŐRÖK AZ ITTAS SOFŐRT

A rendőrök elvették a tiszapüspöki férfi vezetői engedélyét, ennek ellenére még egy óra sem telt el és újra gépkocsiba ült.

Egy tiszapüspöki lakos közlekedett személygépkocsival Szolnok belterületén a Felső Szandai rét 1. szám előtti útszakaszon 2020. november 1-jén 11 óra 54 perc körül, mikor a járőrök észlelték, hogy az előttük haladó gépkocsi úttartása bizonytalan. Az egyenruhások a sofőrt ellenőrizték és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott, ezért a gépkocsivezetőt előállították a rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Még egy óra sem telt el, amikor a tiszapüspöki férfit a korábbi útszakaszon ismét ellenőrizték a rendőrök, mivel az autóval a forgalmi sávban padkától padkáig közlekedett. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították az immár vezetői engedély nélkül közlekedő jogsértőt.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.    

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt heti közúti ellenőrzések során harmincegy ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Huszonkilenc gépjárművezető és két kerékpáros közlekedett alkoholos befolyásoltság alatt. A rendőrség öt esetben közigazgatási bírságot alkalmazott, három esetben szabálysértési eljárást kezdeményezett. Huszonhárom gépkocsivezető ellen járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás és tizennyolc vezetői engedélyt vontak be a helyszínen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az ittas vezetőkkel szemben zéró tolerancia van érvényben. A megye rendőrei kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, hiszen aki ittasan vezeti járművét, az nemcsak a saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 …hogy mindenki hazaérjen!

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: