fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Felújítások nehezítik a közlekedést a 4-és főúton

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4. számú Budapest – Debrecen – Záhony elsőrendű főút 106+446 – 111+800 km szelvények közötti 2×2 forgalmi sávos szakaszának (Szajol közigazgatási területe) burkolatjavítási és pályaszerkezet-megerősítési munkálatai 2020. október 27-én (kedd) megkezdődnek. A kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a STRABEL Konzorcium végzi, konzorciumvezető: Strabag Általános Építő Kft. Az útépítési munkák tervezett befejezése: 2020. december 7.

A kivitelezési munkálatok során az aszfaltburkolat hibáinak javítására, valamint a főút pályaszerkezetének cseréjére kerül sor. A munkavégzés időtartama alatt a belső és a külső forgalmi sávok szakaszos lezárására kell számítani. A sávlezárásra és a megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

November 2-17. között a 4. számú főút 107+875 km szelvényében lévő jelzőlámpás csomópont Kölcsey Ferenc úti (déli) ága pályaszerkezet cserével járó munkálatok miatt teljes szélességben lezárásra kerül. A Kölcsey Ferenc út főúti csatlakozásának teljes szélességű lezárása alatt Szajol déli településrésze az ÁFOR úton, a Szent István király úton és a Széchenyi úton keresztül lesz megközelíthető. A déli településrész felőli autóbusz-megállóhely (Budapest – Debrecen viszonylat) a kivitelezési munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezésre kerül a Convoy Étterem előtt kialakított területre.

November 19. és december 7. között a 4. számú főút 107+875 km szelvényében lévő jelzőlámpás csomópont Bekötő utcai (északi) ága kerül teljes szélességben lezárásra. A Bekötő utca főúti csatlakozásának teljes szélességű lezárása alatt Szajol északi településrésze a Halász úton keresztül lesz megközelíthető. Az északi településrész felőli autóbusz-megállóhely (Debrecen – Budapest viszonylat) a kivitelezési munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezésre kerül a jelenlegi helyétől kb. 150 méterre Budapest felé. Ebben az építési ütemben az autóbuszok a külső sáv lezárása miatt kiépített korlátozásban tudnak kiállni az útpadkán ideiglenes jelleggel kialakított autóbusz-megállóhelyre. A forgalomtereléssel járó munkálatok időtartama alatt a megváltozott forgalmi rendet és a kijelölt terelőútvonalat a főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni.

Kérjük, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ÚTINFORM szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. Az építés ütemezéséről és az ideiglenesen bevezetett forgalmi rend változásairól folyamatos tájékoztatást adunk.

Kérjük a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: