fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Sok munkája akadt a tűzoltóknak a hétvégén

Szabadtéri- és épülettűz, közlekedési baleset és állatmentés fémjelezte megyénket a hétvégén.

Trágyakazal égett öt négyzetméteren péntek délelőtt Kisújszálláson, a Nagykert úton. A település önkormányzati tűzoltói két vízsugárral avatkoztak be.

Kigyulladt egy családi ház villanyóra szekrénye péntek délelőtt Tiszatenyőn, az Alkotmány úton. A tüzet a tulajdonosok egy porral oltóval eloltották. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók hőkamerával száz Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek a villanyóránál, majd átvizsgálták és kis részben megbontották a tetőt, ahová a tűz nem terjedt át. Az egység az áramszolgáltató által elvégzett elektromos leválasztást követően kéziszerszámokkal kibontották a villanyóra szekrényt.

Füst áramlott ki egy családi házból péntek délután Tiszafüreden, az Arany János úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak és elzárták a gázt, majd légzőkészülékben, egy védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe. Mint kiderült, a tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki, így az egység egy porral oltóval megszüntette a problémát. Az eset idején a ház lakója nem tartózkodott otthon.

Nádas, száraz fű és fatörzsek égtek péntek délután Kengyel határában. A lángok egy trágyakazlat és erdősávot veszélyeztettek. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a káreseményt, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Lesodródott az útról és a vasúti sínekre csapódott egy autó szombat reggel Kengyel külterületén. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésére helyszínen lévő civilek a járművet letolták a sínekről. A tűzoltók áramtalanították, majd biztonságba helyezték a gépkocsit, melynek sofőrje nem sérült meg.

Egy gólyafészek égett egy állattartó telepen lévő villanyoszlop tetején szombat délelőtt Túrkeve határában. A város önkéntes tűzoltói megvárták, míg a szolgáltató szakemberei áramtalanították az érintett szakaszt, majd egy vízsugárral eltávolították a fészek maradványait. 

Egy kiszáradt, három méter mély kútba esett egy birka szombat délelőtt Cibakházán, a Bátorszőlő dűlőben. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével, sértetlenül emelték ki az állatot, és átadták a tulajdonosának.

Kigyulladt a tetőszerkezet harminc négyzetméternyi területen tegnap hajnalban Szolnokon, egy Újszászi úton található faipari üzemben. A szolnoki hivatásos tűzoltók magasból mentő szer segítségével, légzésvédelem mellett két vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött csarnokot, illetve hőkamerás méréseket végeztek. Az eset idején öt dolgozó tartózkodott az épületben, nekik nem esett bajuk.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap reggel Fegyverneken, az Ady Endre úton. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az autókat áramtalanították, majd drótkötéllel lehúzták az úttestről. Az egyik járműből motorolaj szivárgott az útra, ezt a tűzoltók felitatták.

Fotó: Szolnok HTP

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: