fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

2020.09.27. Időközi választások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A megyében Kengyelen polgármester-választást tartottak vasárnap, miután a helyi képviselő-testület tavaly novemberben méltatlanság miatt megszüntette Nagy Szilárd akkori polgármester megbízatását. Az időközi választást eredetileg áprilisban tartották volna, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt az elmaradt. A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indult: Buzás Róbert, Gál József, Kovács Miklós és Nagy Szilárd, a választói névjegyzékben 2843-an szerepeltek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon szintén polgármestert és egyéni választókerületi képviselőket választottak vasárnap, miután a korábbi polgármester – és az 5. számú egyéni választókerület képviselője – Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban meghalt. A polgármesteri tisztségért két jelölt indult: Nagy József (Magyar Munkáspárt) és Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP). Az 5. számú választókerületben négy jelölt indult: Bodnár Csaba (független), Horváth Sándor Imre (Magyar Munkáspárt), Pintér Zoltán (Fidesz-KDNP) és Tóth Csaba (Mi Hazánk Mozgalom). A polgármester-választásban mintegy 16 ezer, a képviselő-választásban 887 helyi választó vehetett részt.


Karcag új polgármestere Szepesi Tibor 3690 szavazattal, (90,2%) az új képviselő Dr. Pintér Zoltán 552 szavazattal (75,93%)

Kengyel új polgármestere Gál József 640 szavazattal (43,1%)

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: