fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

A rövid hétvége sem telt unalmasan

Habár a hétvége csupán egy napos volt, mégsem telt eseménymentesen a megyei tűzoltók számára, akiknek több közlekedési balesetnél és kisebb tűzeseteknél kellett beavatkozniuk.

Szivárgott az üzemanyag egy parkoló autó tankjából szombat délelőtt Karcagon, a Kacsóh utcában. A város hivatásos tűzoltói a tartály alatti területet felitató anyaggal beszórták, majd megvárták a tulajdonost a helyszínen, aki gondoskodott a jármű elszállításáról.

Nagy mennyiségű motorolaj és hűtőfolyadék került az úttestre szombat délelőtt a törökszentmiklósi Bottyán János utcában. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók felitató anyaggal távolították el a szennyeződést.

Árokba hajtott és megpördült egy személygépkocsi vasárnap reggel Jászárokszálláson, a Rákóczi utcában. Az esethez a település önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit, valamint egy porral oltóval biztosították a helyszínt és felitatták az úttestre került motorolajat. A balesethez mentők is érkeztek.

Egy elhagyatott telek vízóra-aknájába esett egy körülbelül kétszázötven kilogramm súlyú sertés vasárnap délelőtt Kunmadarason, a Nagy Imre utcában. Az aknában víz volt, az állatnak mindössze a feje és az egyik lába volt kinn belőle. A karcagi hivatásos tűzoltók kötelek segítségével, kézi erővel emelték ki a sertést, amelynek nem esett baja.

Tarló és cserjés terület kapott lángra ötven négyzetméteren vasárnap délután Tiszaburán, a Kossuth Lajos utcában. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Egy víztározó töltésén égett száraz fű vasárnap délután a kunhegyesi Rákóczi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Összehúzott szalmarendek gyulladtak meg háromszáz négyzetméternyi területen vasárnap délután Tiszabura határában. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Árokba csapódott egy személygépkocsi vasárnap délután Kőtelek és Hunyadfalva között. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, melynek három utasa közül az egyiket a mentők kórházba szállították.

Felborult egy gépkocsi vasárnap délután Szolnokon, a Téglagyári úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az autót kerekeire visszaállították és áramtalanították, melynek sofőrjéhez mentők érkeztek.

Mintegy fél hektáron, foltokban égett a tarló vasárnap délután Jászboldogháza külterületén. A település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral feketítették le a tüzet, amely nem tett kárt semmiben.

Árokba hajtott és tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap délután a Jászkisér és Tiszasüly közötti úton. Az esethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a helyszínelés idejére egy porral oltó készüléket és egy vízsugarat készenlétbe helyeztek, majd drótkötél segítségével kerekeire állították a járművet, melyet áramtalanítottak. Az autó öt utasát a mentők ellátták.

Fotó: Jászárokszállás ÖTP

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: