fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Négy családtagját is átverte egy huszonéves nő Besenyszögön

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletében 200 óra közérdekű munkára súlyosította annak a huszonéves büntetlen előéletű nőnek a büntetését, aki nagyanyjától, édesanyjától, nagynénjétől és unokatestvérétől összesen több mint egymillió Ft-ot kért kölcsön úgy, hogy már az összegek kölcsönkérésekor sem állt szándékában azok visszafizetése, és jövedelmi viszonyai sem tették volna ezt lehetővé.

Az ügyben 2019. február 14-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság három tárgyalást követően, 2019. december 12-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű fiatalt többrendbeli csalás bűntette és egy rendbeli csalás vétsége miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte és 911 ezer Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség kevesellte a büntetést, és súlyosításért jelentett be fellebbezést. A vádlott tudomásul vette az ítéletet, védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2020. június 22-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 120 óra közérdekű munka tartamát több mint másfélszeresére, 200 órára emelte fel.

Szolnok, 2020. július 21.

a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: