fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

10 hónapja előzetesben a törökszentmiklósi polgármester-jelölt

A Budapesti Regionális Nyomozóügyészség 2020. február 4. napján felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügy váltottjával szemben, Bander Ferenccel, aki polgármesterjelöltként is szerepelt a 2019-es önkormányzati választásokon Törökszentmiklóson. 2019 szeptember 19-én délelőtt 10:15 perc körüli időben, jogszerűen magánál tartott gáz-riasztó pisztolyával, önvédelmi céllal több lövést adott le a törökszentmiklósi lakóhelyét képező ingatlan végrehajtási eljárásban történő birtokba adása során -a vád szerint – jogszerűen eljáró önálló bírósági végrehajtóra. Bander Ferenc szerint a végrehajtás nem volt törvényszerű, ő ezt akkor is és az eljárás előtt is többször jelezte, azonban ennek ellenére jelent meg nála végrehajtó azon a bizonyos napon.

Az első tárgyalási napról készült összeállításunk az alábbi videóban látható:

Vita a végrehajtás jogszerűségéről

A védelem arra alapozza az igazát, hogy a BTK szerint a jogszerűtlen eljárás akár erőszakkal is megakadályozható. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság 2020 június 17- én előkészítő ülés tartott, majd július 13-ára a tárgyalást tűzött ki, melyre igazságügyi szakértőt és három tanút idézett meg. Július 13-án végül is Bander Ferenc és az igazságügyi fegyver szakértő meghallgatására került sor.

A tárgyalást a koronavírusra tekintettel az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett online tartották meg. Bander Ferenc az szeptember 19-i végrehajtás jogszerűségét vitatja. Jelen tárgyalásban ezt azonban csak részben vizsgálhatja a bíróság.


Cselekménye miatt 10. hónapja letartoztatásban áll. A következő tárgyalási napra várhatóan szeptember végén kerül sor.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: