fbpx
2020.10.21.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

BALESETMENTES VAKÁCIÓ

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság gyermekeink biztonságos közlekedésére hívja fel a figyelmet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság gyermekeink biztonságos közlekedésére hívja fel a figyelmet.

Reméljük hamarosan itt a várva várt jó idő, és ezzel együtt a nyári VAKÁCIÓ! A gyermekeknek jóval több szabadidejük lesz, kedvükre futkározhatnak, előkerülnek a gördeszkák, rollerek, görkorcsolyák. Ebben az időszakban tanulnak meg a kicsik biciklizni, és a nagyobbak is jóval többet kerékpároznak, mint eddig. 

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy azokon a helyeken, ahol a gyermekek jelenlétére fokozottabban számítani lehet – játszóterek, gyermekintézmények, kijelölt gyalogos átkelőhelyek, lakótelepek stb. – különösen körültekintően, fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét a nyári szünidő veszélyeire (pl.: álló jármű mögött áthaladás, körültekintés nélkül az úttestre lépés, stb.), a gyalogos, kerékpáros és utas közlekedés legfontosabb szabályaira. Ellenőrizzék gyermekük kerékpárjának üzembiztonságát, előírásszerű felszereléseinek meglétét, működőképességét (kormány, fékek, lámpák, fényvisszaverő prizmák, védőfelszerelések).

A szülői példamutatás elengedhetetlen a gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, ezért kérjük a felnőtteket, hogy a mindennapok során akár gyalogosan, kerékpárral vagy gépkocsival közlekednek, mutassák meg gyermekeiknek a szabályos közlekedést!

A nyári szünidőben mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

…hogy mindenki hazaérjen! 

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: