fbpx
2020.10.28.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Országos előrejelzés: kedd estig

A nap első felében még többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőtakaró. Délutántól azonban gomolyosodik a felhőzet, és a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Több helyen valószínű eső, zápor, az ország keleti felében zivatar is. A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős, akár viharos lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Előrejelzés kedd estétől szerda reggelig. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon, az északkeleti szél pedig a Zemplén körül élénk marad. Hajnalra 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A nap második felében a nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Kiemelten az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 mm csapadék), jégeső, 60-70 km/h feletti szél is társulhat.

Kettős fronthatás várható. A hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. A melegfrontra érzékeny szervezetűek pedig álmatlanságra panaszkodhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk, csökkenhet a koncentráló-képességük, mind a munkában, mind az utakon.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: