fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Még tegnap is tartott a vízkárok felszámolása

Tegnap még mindig a vízkárok felszámolása adott többségében munkát megyénk tűzoltóinak. Ezek mellett jellemzően közlekedési balesetekhez kaptak riasztásokat.

Villanyoszlopnak, illetve egy közúti jelzőtáblának ütközött egy személygépkocsi tegnap délután a 4625-ös út szolnoki szakaszán. A szolnoki hivatásos tűzoltók a gépkocsit félpályás útlezárás mellett áramtalanították. Az autó két utasa közül az egyiket a mentők kórházba szállították. 

Beszakadt egy bontás alatt álló épület födémszerkezete egy munkás alatt tegnap délután Berekfürdőn, a IV. Béla király úton. A karcagi hivatásos tűzoltók segítettek a mentősöknek a bajbajutott férfit az esetkocsiba helyezni.

Árokba sodródott és oldalára borult egy takarmányt szállító pótkocsis teherautó tegnap délután a 4-es számú főúton, Szolnok külterületén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak az esethez, akik a járműszerelvényt áramtalanították, illetve megtisztították az úttestet a rákerült gázolajtól és sártól. A helyszínre mentők is érkeztek.

Növényi és kommunális hulladék égett tíz négyzetméternyi területen tegnap este Tiszapüspökiben, a Hunyadi utcában. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Árokba csapódott egy személyautó tegnap éjszaka Jánoshidánál. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megtisztították az úttestet.

Tegnap még mindig több helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra a vasárnap lecsapott vihar miatt Szolnokon. Több lakóház kertjét, pincéjét árasztotta el a víz, de ugyanígy jártak társasházak és ipari létesítmények alagsorai is. Szolnokon, egy Meder utcai társasház hatszáz négyzetméteres mélygarázsa teljesen megtelt esővízzel; a tűzoltóknak közel tizenöt órába tellett ezt kiszivattyúzni onnan. Nem csak hivatásos, hanem önkéntes tűzoltók, valamint a szolnoki önkéntes mentőcsoport is segítette a beavatkozást az egyes helyszíneken.

Fotó: Dávid Evelin tű. hadnagy

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: