fbpx
2020.12.03.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Kishíján megerőszakolt egy nőt Törökszentmiklóson, 6 év börtönt kapott


A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, huszonéves fiatalembernek a büntetőügye, aki idén március 7-én éjfél körül Törökszentmiklóson, a nyílt utcán megtámadott, bántalmazott, és megpróbált megerőszakolni egy, a buszpályaudvarról hazafelé sétáló nőt.Jogerősen 6 év börtönt kapott és 8 évre eltiltották a közügyektől. 

Az eset a huszonháromezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Törökszentmiklóson, 2020. március 7-én, nem sokkal éjfél előtt történt. A vádlott ugyanazzal a busszal érkezett Szolnokról a törökszentmiklósi buszpályaudvarra, mint későbbi kiszemeltje. Leszállás közben figyelt fel rá, és eldöntötte, hogy megerőszakolja. Követni kezdte, utolérte és hátulról megtámadta. A nő próbálta védeni magát, és már az útmenti árokban, a földön dulakodtak, amikor a vádlott egy arra közlekedő autót látva megijedt, és elmenekült.

A hölgy másnap feljelentést tett. A támadót aznap őrizetbe vették. A Szolnoki Járási Ügyészség három nappal később bíróság elé állította. A Szolnoki Járásbíróság pedig aznap, 2020. március 11-én ítéletet hozott. A büntetett előéletű, huszonéves fiatalembert szexuális erőszak bűntette miatt 6 év börtönre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védőjeazonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A Szolnoki Törvényszék 2020. június 8-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Szolnok, 2020. június 16.

a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: