fbpx
2020.10.21.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Ezen a héten az EP-ben: uniós költségvetés, antirasszista tüntetések, schengeni övezet

A rasszizmusellenes tüntetések, az EU és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kapcsolatok és a hosszú távú költségvetés is napirenden lesz a június 17–19. közötti plenáris ülésen.

Antirasszista tüntetések


A rasszizmus és a rendőrség brutalitása elleni tiltakozásokról vitáznak a képviselők szerdán, pénteken pedig szavaznak a témában készült állásfoglalás-tervezetről. Az Egyesült Államokban és Európa több városában nagyszabású demonstrációt tartottak, miután Minneapolisban George Floyd rendőrségi letartóztatása során vesztette életét.

Költségvetés és helyreállítási csomag


A Covid19 hatása a következő hosszú távú uniós költségvetésre és a gazdasági helyreállítási csomag is téma lesz szerdán. A vita a június 19-i uniós csúcstalálkozó előkészítése, amelyet David Sassoli EP-elnök nyit meg.

EU–Egyesült Királyság kapcsolatok


Zajlanak a tárgyalások a két fél közötti jövőbeli kapcsolatokról, a Parlament szerdán vitázik, csütörtökön szavaz álláspontjáról. Boris Johnson brit miniszterelnök, Charles Michel, a Tanács elnöke és Ursula Von der Leyen, a Bizottság elnöke hétfőn egyeztet a jövőbeli kapcsolatokról. A találkozón David Sassoli EP-elnök is részt vesz.

Határnyitás


schengeni övezet belső határainak megnyitásáról vitáznak a képviselők szerdán, pénteken pedig állásfoglalást fogadnak el, amelyben várhatóan a szabad mozgás gyors helyreállítását kérik.

Európa jövője


A képviselők csütörtökön állásfoglalást fogadnak el, amelyben azt kérik, hogy az EU mihamarabb indítsa útjára az Európa jövőjéről szóló konferenciát.

Hamis információk terjesztése


Egy csütörtök reggeli vita során a képviselők azt vizsgálják, hogyan hatottak a koronavírus-járvány kapcsán terjedő álhírek és hamis információk a szólásszabadságra.

A júniusi plenáris ülésen emellett szó lesz még többek között a zöld beruházásokról, a szezonális munkások helyzetéről, a fogyatékosságügyi stratégiáról és a turizmusnak nyújtandó segítségrőlA teljes napirendet ide kattintva érheti el.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: