fbpx
2020.10.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Az ittas vezetés még mindig gyakori jelenség

Az elmúlt napon a megye rendőrei hat személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves kunhegyesi lakos ellen. A férfi 2020. június 13-án, a kora délutáni órákban közlekedett személygépkocsival Karcag belterületén, amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a vezetői engedélye elvételre került.  

A Szolnoki Rendőrkapitányságon szintén ittas járművezetés vétsége miatt indítottak eljárást egy helyi lakos ellen. A 40 éves férfi 2020. június 13-án, a délutáni órákban segédmotoros-kerékpárral közlekedett Szolnokon, a Szabadság téren, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A KRESZ előírásai szerint járművet az vezethet, aki arra a járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik. Amennyiben valaki jogosítvány nélkül vezet motorkerékpárt, személygépkocsit, esetleg még nagyobb felépítményű járművet, az egyrészt kockáztatja saját maga és a többi közlekedő embertársa életét, másrészt felkészülhet rá, hogy előbb-utóbb valamelyik rendőr megállítja, igazoltatja, és feljelentés készül az esettel kapcsolatban. Ennek a szankciója következetes és szigorú, ezért kérjük a lakosságot, hogy gépi meghajtású járművet csakis engedéllyel, és vezetésre alkalmas állapotban vezessenek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: