Térségi Televízió

Időjárás előrejelzés hétfő estig – Medárd napi aktualitások

Közepesen és erősen felhős idő lesz a jellemző, emellett a legtöbb helyen összességében azért több órára kisüt a nap. A Dunától keletre többfelé, a Dél-Dunántúlon elszórtan várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A Dunántúl északi és nyugati részén helyenként fordulhatnak elő záporok. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, Nyugat-Magyarországon meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb. Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő.

Reggeltől legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti részein várhatók zivatarok, majd este már az ország déli, délnyugati részén is lehetnek helyenként zivatarok.

A zivatarokhoz főként felhőszakadás (helyenként akár 40 mm feletti csapadék is hullhat rövid idő alatt) társulhat, de kisebb eséllyel nagyobb méretű jég és viharos széllökés (jellemzően 60-80 km/h, de egy-egy helyen akár >80 km/h is lehet) is előfordulhat.

A nyugati megyék fölé hétfőre megérkezik a hidegfront, ott az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Ugyanakkor a keleti országrészben nem lesz fronthatás.

Közösségi média
Exit mobile version