fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

SAJTÓKÖZLEMÉNY

GENERÁCIÓK EGYÜTT EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN MEGVALÓSULÓ TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁST ERŐSÍTŐ, KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK CÍMŰ, EFOP-1.3.5-16-2016-00194 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PROJEKT BEFEJEZŐDÖTT.

Az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok és az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság támogatásával Törökszentmiklós térségében megvalósult 152 projektesemény 5085 kontakttal, amely során a résztvevők sorában nőtt a társadalmi szerepvállalás és előtérbe került a közösségfejlesztés. A program összköltsége 24 965 580 Ft.

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00194 azonosító számú projekt keretében Törökszentmiklós és térségében a helyi szükségleteken alapuló közösségfejlesztések, szabadidős tevékenységek biztosítása, társadalmi integráció elősegítése valósult meg 152 projekteseményen.

A program célcsoportja, egyrészt a településen és környékén élő 14-35 közötti fiatalok voltak, akikkel szemben a legfontosabb feladatunk a közösségbe szervezésük, a társadalmi életre nevelésük, egészséges életmódra és életszemléletre nevelésük volt azáltal, hogy aktív és tudatos cselekvésre lehetőséget nyújtó alternatívákat nyújtottunk a számukra. A másik kiemelt célcsoport volt a 60 év feletti idősödő korosztály volt, akiket célirányos programokkal értünk el.

A programban Hagyományőrző, 3 generációs találkozók, Civil Nap nagyrendezvények valósultak meg Törökszentmiklóson, Óballán, Tiszatenyőn, melyeken több mint ezer résztvevő töltötte   szabadidejét a színvonalas programokon. Sport-klub, Ifjúsági klub, Település szépítő, Idős-töltés, Szívességcsere, életvezetési tanácsadás programokban valósult meg a közösségfejlesztés, szabadidős tevékenység 36 hónapos időszaka, melyen több mint 5 000-en vettek részt.

Generációk Együtt Egyesület

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: