Térségi Televízió

Rengeteg volt a szabadtéri tűz

Péntektől vasárnapig napi átlagban hét szabadtéri tűz történt a megyében, a leégett területek nagysága néhány négyzetmétertől több hektárig terjedt. Tiszaburán egy szoba tárgyai égtek, míg Tiszaszentimrén többen szén-monoxidtól lettek rosszul.

Melléképület falának ütközött egy személygépkocsi péntek hajnalban Jászjákóhalmán, a Bihari utcában. A jármű egy kibetonozott árokban állt meg. A helyszínre a jászberényi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a gépkocsit.

Cserepek lazultak meg egy lakatlan ház tetején és járókelőket veszélyeztettek péntek délután Szolnokon, a Bercsényi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével távolították el a veszélyes elemeket a tetőről.

Többen rosszul lettek egy családi ház fürdőszobájában szombat éjszaka Tiszaszentimrén, a Vadász úton. A lakók a tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésére kinyitották a helyiség nyílászáróit. Az egység mérései nyitott, illetve zárt ablaknál is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét, amelynek forrása a fürdőszobában található nyílt égésterű vízmelegítő volt. A mentők munkájára is szükség volt a helyszínen.

Mintegy negyven centiméter mély víz gyűlt össze csőtörés miatt egy társasház pincéjében vasárnap délelőtt Szolnokon, a Prizma utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a víz jelentős részét, miközben a szolgáltató szakemberei elhárították a hibát. Anyagi kár nem keletkezett.

Egy megszakító kapott lángra egy villanyóra-szekrényben vasárnap délután Jászberényben, a Temető utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a lakók porral oltóval beavatkoztak.

Berendezési tárgyak égtek egy 24 négyzetméteres lakóingatlan egyik szobájában vasárnap este Tiszaburán, az Összekötő utcában. A lakó az égő tárgyakat az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére kivitte a házból és az udvaron oltotta, a munkát az egység egy vízsugárral folytatta, illetve hőkamerás méréseket végzett. A lakót az önkormányzat a helyi közösségi házban szállásolta el.

Az elmúlt három napban összesen huszonegy szabadtéri tűz történt a megyében, Szolnokon négy, Tószegen pedig három esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legnagyobb ilyen jellegű káresemény Tiszasülynél történt, ahol négy hektár bozótos terület vált a lángok martalékává. Tószegen ezer négyzetméteren égett egy halastónál a nádas, ennek során három stég semmisült meg.
Fotó: Szolnok HTP – illusztráció

Közösségi média
Exit mobile version