fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Koronavírus – Polgárőrök segítik a járványhelyzet enyhítését

Közterületi és külterületi szolgálattal segíti az Országos Polgárőr Szövetség a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet enyhítését.

    A szövetség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arra kérte az egyesületeket, hogy lehetőségeikhez mérten fokozott közterületi és külterületi szolgálattal segítsék a rendőrség munkáját és a lakosságot, különösen az időskorúakat. Ennek érdekében pedig országszerte akciócsoportokat hoztak létre.
    A polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek. Továbbá a tanítási szünet miatt kiemelt figyelmet fordítanak a közterületeken csoportosuló gyermek- és fiatalkorúakra, szükség esetén pedig jelzik ezt a társszerveknek – írták.
    Hangsúlyozták: az egyesületek tagjai a megfelelő védőintézkedések betartásával látják el feladataikat, hogy a vírusveszéllyel kiemelten fenyegetett korosztály tagjai kisebb kockázatnak legyenek kitéve.
    Az önkéntes munkát sok helyen helyi vállalkozók és más civil szervezetek védőfelszerelésekkel, élelmiszer-felajánlásokkal és eszközadományokkal is támogatják – tették hozzá.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: