fbpx
2020.11.30.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Hűtés nélkül szállítottak több tonna félsertést

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy lengyel teherautót, ami a megengedettnél egy tonnával több árut szállított, ráadásul szabálytalanul. 

A pénzügyőrök Csanádapáca és Csabaszabadi között ellenőrizték azt a teherautót, ami Magyarországról szállított húst Romániába. A sofőr átadta ellenőrzésre a fuvarokmányt, a szállítólevelet, és igazolta, hogy az EKÁER-bejelentés is megtörtént. Látszólag tehát minden rendben volt, de a pénzügyőrök találkoztak már a céggel korábban, így a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A csomagtér kinyitása után azonnal érezni lehetett, hogy a szállított hús büdös volt. A félsertéseket a raktér padlóján egymásra pakolták, de több tétel bezacskózott velő, disznó szív és nyelv is előkerült, melyek a szállítólevélen nem szerepeltek. A teljes rakomány mérlegelésekor kiderült, hogy több mint egy tonnával több a szállítmány, mint amennyit a papírokon feltűntettek.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a szállított hústermékek hűtése és elhelyezése sem felelt meg az előírásoknak, ezért a mintegy négy tonna hús azonnali megsemmisítését rendelték el.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: