fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Gyermeket mentettek a tűzoltók

Több kisebb szabadtéri tűznél és szén-monoxid-szivárgásnál voltak jelen tegnap megyénk tűzoltói; valamint egy kéménytűznél, illetve egy kisgyermek kiszabadításánál kellett beavatkozniuk.

Egy aggódó nagyszülő értesítette tegnap délelőtt a katasztrófavédelmet arról, hogy kétéves unokájának lába beszorult egy pergola ülőlapja és rácsos oldala közé Tiszafüreden, a Liliom utcában. Az esethez a tiszafüredi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kézi erővel szabadították ki a kislányt, akinek az ijedtségen kívül semmi baja nem lett.

Egy férfi tett bejelentést a segélyhívó számon tegnap délelőtt, miszerint napok óta rosszul érzi magát és most be is jelzett a szén-monoxid-érzékelője Szolnokon, a Mészáros Lőrinc utcai lakásában. A szolnoki hivatásos tűzoltók műszeres mérései valóban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki a hibásan működő gázkazánt kizárta a fogyasztásból. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Mintegy száz négyzetméteren égett le a nádas tegnap délelőtt Csépán, a Honvéd utcában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délután Szolnokon, egy Kossuth téri lakásban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kis mennyiségben mutatták ki a gázt, ezért értesítették a kéményseprőipari szerv és a gázszolgáltató szakemberét. Előbbi a kémény füstgáz-mérése alkalmával nagy koncentrációban mutatott ki szén-monoxidot, ezért a gázszolgáltató kizárta a kazánt a hálózatból. A lakó otthonában maradhatott.

Száraz fű, nádas és növényi hulladék égett egy Tiszabura külterületén fekvő árokparton tegnap délután. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szemét égett kis területen tegnap délután a szolnoki Alcsi utca végén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugár segítségével számolták fel a káreseményt. A tűz nem terjedt tovább.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményének belsejében tegnap délután Tiszaigaron, a Széchenyi úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók távolították el az izzó részeket az égéstermék-elvezetőből. Az ingatlanban két felnőtt és három gyermek lakik, nekik nem esett bajuk, de rokonoknál helyezkedtek el.

Nádas kapott lángra ötven négyzetméternyi területen tegnap délután Abádszalók határában. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral számolták fel a tüzet.

Fotó: Tiszafüred HTP

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: