fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Koronavírus: vita a járványról és az uniós válaszlépésekről

Az Európai Parlament kedden (március 10-én) Ursula von der Leyen bizottsági elnök részvételével vitatja meg a COVID-19 koronavírus-járványt, csütörtökön (március 12-én) pedig állásfoglalást fogad el a témában.

A Parlament azt követően foglalkozik a COVID-19 koronavírus-járvánnyal, hogy a fertőzés több uniós tagállamban is megjelent. A képviselők felmérik az egyes tagállamok összehangolt lépéseit és az uniós intézkedéseket a vírus terjedésének megállítására és hatásának tompítására. Az uniós lépések között szerepel többek között a koronavírus-operatív stáb létrehozása, amely folyamatosan koordinálja a tagállamok közötti információcserét, felméri a szükségleteket és gondoskodik a válaszlépések uniós szintű összhangjáról.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ március 2-án gyorselemzést adott ki az európai koronavírus-helyzetről, amelyben megállapítja: a következő hetekben az Unióban a COVID-19 vírus széles körű, folyamatos terjedésének kockázata a közepestől magasig terjed, és várhatóan még több ország jelent megbetegedéseket és fertőzési gócokat. Ha bekövetkezik a vírus következő hetekben esedékes, jelentős mértékű terjedése, az nagy terhet ró majd a közegészségügyi és egészségügyi rendszerre, és jelentős mértékben befolyásolja a gazdaságot és a társadalom életét, állapítja meg az elemzés.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: