fbpx
2020.10.21.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 9 helyi kezdeményezést támogat a Tesco

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának hetedik fordulójában többek között hagyományőrző kezdeményezéseket, például a régi népszokásokat és mesterségeket megismertető táncházat vagy kézművesprogramok, nyári táborok helyszínéül szolgáló tájház kialakítását és egészségtudatosságra nevelő családinap-sorozat megvalósulását is támogatja Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Családi és Egészségmegőrző SE kezdeményezésére adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” hetedik fordulójában országosan több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig 43,4 millió forinttal járul hozzá 182 nyertes projekt megvalósításához.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 20. és február 16. között, a legtöbb zsetont pedig a jászberényi Tesco hipermarket a vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például a régi népszokásokat és mesterségeket megismertető táncház, kézművesprogramok szervezése, nyári táborok helyszínéül szolgáló tájház kialakítása és egészségtudatosságra nevelő családinap-sorozat is megvalósulhat a régióban.

„A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programot azzal a céllal indítottuk el, hogy a helyi szinten fontos ügyeket és az ezeket megvalósító szervezeteket segítsük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek. Az eddigi hét fordulóban csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik kivitelezésére. Tapasztalataink szerint a szervezeteknek akár már százezer forintos támogatás is hatalmas előrelépést jelenthet terveik megvalósításában, ezért minden közösséget arra biztatunk, hogy éljen a lehetőséggel, és pályázzon kezdeményezésével a következő fordulóban” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

A hetedik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot begyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, míg a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 202 magyarországi áruházában hetente átlagosan 2,5 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 170 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2019 év végéig összesen több mint 12,8 milliárd forint értékben, több mint 24 800 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban és 2019-ben is elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. Szintén 2019-ben pedig kiérdemelte az „OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj” első helyezését is. A vállalat 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett, 2019-ben pedig Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyert. A Tesco több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.
Íme a megyei lista:
Karcagi Eskrima és Chikung Egyesület “Minőségi mozgással az egészségért” – Családi napok
rendezvénysorozat – Karcag
Együtt, Egymásért, Jövőnkért Közhasznú Egyesület Családi programok (országjárás) egészséges életmód
jegyében – Tiszafüred
Mezsgye Alapítvány Együtt a Túrkevei etno-porta élettel való megtöltéséért – Túrkeve
Jászjákóhalma Polgárőr Egyesület Fiatalok társadalmi szerepvállalásának erősítése Jászjákóhalmán -Jászjákóhalma
Családi és Egészségmegőrző SE Közösségben Veled! – Jászberény
TETT Etikettáborok közösségünk fiataljai számára – Jászberény
Tisza Gyöngye Néptánc Egyesület Tisza Gyöngye Táncház sorozat – Cibakháza
Egészség-Játékosság Alapítvány Komplex egészségformálás gyermekek-felnőttek számára – Törökszentmiklós
Emberkék Az Emberért Egyesület Alternatív terápiával gyermekeink egészségéért – Rákóczifalva

További információ:

www.tesco.hu

www.tescomagyarorszag.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: