fbpx
2020.10.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

MINISZTERI ELISMERÉS AZ ÚJSZÜLÖTT RÉSZLEGNEK

Miniszteri elismerő oklevelet kapott az ápolók napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályának újszülött részlege.


A kitüntetést Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár adta át a magyar ápolók napja alkalmából tartott központi ünnepségen Budapesten.


Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a magyar ápolók napjává február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna, Kossuth Lajos húgának születésnapját. Az ötezer tagot számláló Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsannának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepli meg évről évre a magyar ápolók napját.


Az emléknap alkalmából többen miniszteri elismerő oklevelet vehettek át, köztük Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztály újszülött részlegének dolgozói. A 17 fős gárda nem csak magas szintű szakmai felkészültségről és hivatástudatról tesz tanúbizonyságot nap mint nap, de a folyamatos fejlődés érdekében rendszeresen szerveznek továbbképzéseket is.

forrás: hetenyikorhaz.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: