fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Koronavírus – A MÁV felkészült a fertőzés terjedésének megelőzésére

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére – közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága szerda este az MTI-vel.

    Azt írták: A MÁV állandó kapcsolatban van a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon.
    A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen – általános gyakorlata szerint – naponta többször fertőtlenít, tisztítatja a személykocsik kilincseit és fogantyúit, folyamatosan takaríttatja a mellékhelyiségeket.
    A tájékoztatás szerint “hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra”.
    A vasúttársaság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az események alakulását, megteszi az indokolt előkészületeket, és felkészíti munkavállalóit.
    A jegyvizsgálóknak jelenleg is rendelkezésére áll kéztisztító- és fertőtlenítőszer. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzését is előkészítik.
    Hozzátették: a vasúttársaságnak egészségügyi ellenőrzési hatásköre nincs a határállomásokon, az ilyen jellegű feladatokat az egészségügyi és határrendészeti hatóságok látják el, a MÁV ehhez minden segítséget megad.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: