fbpx
2020.10.28.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Évet értékeltek az igazgatóságon

Évértékelő állományértekezletet tartottak február tizenkilencedikén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon; melynek elöljárója dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője volt. Az eseményen az igazgatóság tiszti állományán, valamint a rendvédelmi- és egyéb társszerveken túl a megyeszékhely önkormányzata is képviseltette magát.

Az értekezlet nyitányaként Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató értékelte a 2019-es esztendőt. Beszámolójában kitért a tűzoltói beavatkozások adataira és tendenciáira, a szervezetekkel való együttműködésre. Szólt továbbá az önkéntes mentőszervezetek és tűzoltó egyesületek, illetve az önkormányzati tűzoltóságok pályázatairól, valamint az igazgatóság egyes szakterületeinek tevékenységéről is; ezeken túl bemutatva a kitűzött célok megvalósulását.

Ezt követően dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok lépett a pulpitushoz. Beszédében kiemelte, hogy az igazgatóság előtt is ismert a BM OKF munkaprogramja, ennek alapján elkészült az első féléves munkaterv és az ebben taglalt feladatok végrehajtása prioritást élvez. Az önkéntes mozgalomhoz kapcsolódva megemlítette azt a két terepjárót, amelyet nemrégiben vehetett át a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, illetve a Mentő és Tűzoltó Egyesület Túrkeve. Az idei évi tevékenységről szólva kijelentette, hogy az uniós tervezési feladatok során kiemelt hangsúlyt kap a veszélyhelyzeti kockázatok kezelésének képessége, illetve ezek bővítése; amely munka már a főigazgatóság vonatkozásában elkezdődött.

Az értekezlet végén hozzászólásokra került sor. Dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a két szervezet közötti kiváló együttműködést emelte ki, nyomatékot adva a megyei védelmi bizottságban végzett közös tevékenységnek. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Lovas Attila igazgató azt mondta, hogy a KÖTIVIZIG és a katasztrófavédelem között nem csak az egymásra utaltságból adódóan jó a kapcsolat, mivel a vízügyi igazgatóság kérelmezőként is megjelenik a katasztrófavédelemnél, és e tekintetben sincs kifogásolnivaló a két szervezet életében.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: