fbpx
2020.10.28.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Sok volt a viharkár tegnap is

Tegnap negyven esetben volt szükség a tűzoltók munkájára megyénkben viharkárral összefüggésben. A legtöbb – összesen kilenc – bejelentés Csépáról érkezett, de Szolnokon, Törökszentmiklóson, Mesterszálláson, Kisújszálláson, Karcagon, Tiszaföldváron, Mezőtúron és Jászberényben is több helyszínen kellett beavatkozni.

Főképp veszélyes fák jelentettek problémát, amelyek kerítésre, lakóépületre, villanyvezetékre vagy úttestre dőltek; emellett sok esetben a szél felszakított tetőlemezeket és cserepeket sodort le. Csépán, a Béke utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt rá egy lakóházra, ami oly mértékben károsodott, hogy lakhatatlanná vált. A benne élő ember rokonoknál helyezkedett el. 

De nem csak az időjárás tartogatott kihívásokat.

Kigyulladt a hulladék egy szemétgyűjtő teherautóban tegnap délután Túrkevén, a Szurmai utcában. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók kiérkezésére a gépkocsivezető a hulladék egy részét leürítette. Az egységek egy vízsugárral visszahűtötték és kéziszerszámokkal átforgatták szemetet, majd visszapakolták azt a teherautóba. 

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett bozótos terület tegnap délután Karcagon, a Pálya utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Füst szivárgott vissza egy társasházi lakás kályhájából tegnap délután Törökszentmiklóson, az Almásy úton. A város önkormányzati tűzoltói a tisztítónyíláson keresztül megvizsgálták a kéményt, reprodukálták a bejelentéskori állapotot, majd műszeres méréseikkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a kályhából eltávolította az izzó részeket. A lakó rokonoknál helyezkedett el.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: