fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Orvosmeteorológia

Meleg fronthatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

Országos előrejelzés: szerda estig. A nap első felében többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor is előfordulhat. Az ukrán határvidéken, valamint a nyugati országrészben zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, az ország északi felének egy részén viharos lökések kísérik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek átmeneti viharos széllökések. A hőmérséklet délután 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés: csütörtök reggeltől csütörtök éjféligA nap nagy részében napos, száraz időre van kilátás, majd késő délutántól északon megnövekszik a felhőzet, és ott késő este előfordulhat eső, az Északi-középhegységben havas eső, esetleg havazás. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.


forrás: met.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: