fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Viharkárok Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Több mint harminc riasztás érkezett a vihar miatt

Hétfőn és az éjszaka folyamán összesen harminckétszer riasztották a tűzoltókat a viharos időjárás miatt. Főleg a megye déli és középső területe volt érintett, több helyen komolyabb károk is keletkeztek.

A legtöbb esetben Tiszaföldváron volt szükség tűzoltói beavatkozásra, emellett Szolnokról, Törökszentmiklósról, Kisújszállásról, Mezőtúrról és Kunszentmártonból is több bejelentés érkezett:

  • A szolnoki Jósika utcában két parkoló autóra dőlt egy körülbelül hat méter magas fa;
  • Törökszentmiklóson, a Hermann Ottó utcában két lakóház tetőszerkezetéről sodort le cserepeket a szél;
  • Egy fa egy kerítésre dőlt a tiszaföldvári Kereszt úton;
  • Szintén Tiszaföldváron, a Csurgó úton bontotta meg a szél egy lakóház lemeztetejét mintegy húsz négyzetméteren;
  • Ugyancsak Tiszaföldváron, a Rákóczi úton dőlt egy tizenöt méter magas fa egy házra, amelynek tetejét károsította;
  • A kunszentmártoni Hegyfok Kabos utcában a szél letépte egy harminc négyzetméter alapterületű garázs lemeztetejét, és egy közelben lévő épületre fújta;
  • Egy cég telephelyén egy nyitott szín téglafalát bontotta meg a szél, amely a szomszédos ingatlan melléképületére dőlt.

Mindezek mellett komolyabb tűzesetek is történtek.

Körülbelül egy hektáron égett le a száraz fű és a nádas tegnap délután Szolnokon, a Bognár utca végén. Mivel a szolnoki hivatásos tűzoltók egy másik, nagyobb kiterjedésű tűznél dolgoztak, ezért a megyei műveletirányítási ügyelet a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztotta a helyszínre, akik egy vízsugárral és egy puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Foltokban lángolt a nádas ötszáz négyzetméternyi területen tegnap délután Tiszaburán, a Széchenyi utcában. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a károkat.

Száraz fű és összehordott szemét gyulladt ki kétezer négyzetméteren tegnap délután Szolnokon, a Besenyszögi úti felüljárónál. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el az oltási munkálatokat.

Közel két hektárnyi területen gyulladt meg a nádas és összehordott szemét tegnap délután Szolnokon, a Törteli utcában. A lángok az erős szél miatt gyorsan terjedtek és közelben lévő lakóházakat veszélyeztettek. A szolnoki hivatásos tűzoltók négy gépjárművel vonultak az esethez, akik hat vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az esetről készített videót itt lehet megtekinteni.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: