fbpx
2020.10.27.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

MÁV: tavaly másfélszer annyi tárgyat hagytak el a vonatokon, mint egy évvel korábban

 Másfélszeresére nőtt a vonatokon elhagyott tárgyak száma 2018-hoz képest: míg két éve 5883, 2019-ben már 9029 talált tárgyat regisztráltak, amelyek közül minden második visszakerült a tulajdonosához – közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a talált tárgyakat tavaly november óta rögzítik okostelefonnal egy adatbázisban.
    Valamennyi hozzáféréssel rendelkező szolgálati helyen – például a pénztárosok és jegyvizsgálók is – azonnal nyilvántartásba tudják venni az elhagyott tárgyakat. Az információkhoz a MÁVDIREKT is hozzáfér, így a telefonon érdeklődő utasok gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak.
    Az új adatbázisba már fényképeket is fel lehet tölteni, ezzel a tárgyak beazonosítása jelentősen leegyszerűsödik – tették hozzá.
    Az adatbázisban szerepelnek például táskák, iratok, pénztárcák, kulcsok, ruhanemű, műszaki cikkek (laptop, telefon), de akadnak hangszerek (gitár, ukulele, hegedű, nagybőgő), sporteszközök (gördeszka, hokiütő, jógamatrac, roller, íjfelszerelés) de jegygyűrű, babakocsi, műláb, szintező állvány is. A tavaly év végi ünnepi időszakban több adventi koszorú, műfenyő, egy rókaszőrme és egy mikulásjelmez is bekerült az elveszített tárgyak közé, de találtak már javítás alatt álló érettségi dolgozatot, doktori disszertációt és szakdolgozatot is – írta MÁV.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: