fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Százötven bála lángolt Tiszakürtnél

Többféle tűzesethez kaptak riasztást tegnap a megye tűzoltói. Az oltási munkálatok mellett még mindig akadtak a szerdai viharral összefüggésbe hozható teendők, ezeket mindenütt sikerült maradéktalanul elvégezni.

Összegyűlt korom izzott egy kémény aljában tegnap délelőtt Cibakházán, a Csokonai utcában. Az esethez Tiszaföldvár önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik a lerakódást eltávolították.

Kigyulladt egy kerti mellékhelyiség tegnap délután Csépán, egy Béke utcai ingatlan udvarán. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Lángra kapott egy ötven, illetve száz lucernabálából álló kazal tegnap este egy Tiszakürt külterületén lévő telephelyen. A tűzlángok egy harmadik, szintén ötven bálából álló kazlat, illetve a közeli bozótos területet veszetetttették. A kunszentmártoni és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral avatkoztak be, majd a tűz lefeketítését követően két vízsugár fedezete mellett, kéziszerszámokkal megbontották a kazlakat. 

Tegnap még mindig voltak viharral összefüggésbe hozható kárfelszámolási munkái a tűzoltóknak, összesen nyolc helyszínre kérték a segítségüket. A veszélyes elemeket távolították el annál a törökszentmiklósi tornacsarnoknál, amelynek a tetejét szerdán bontotta meg a szél. Emellett helyreállították a tiszaörsi óvoda megdőlt gázkéményét, illetve a tiszafüredi gimnázium megbontott tetőlemezeit is rögzítették. Mindemellett Kunszentmártonban, Kisújszálláson, Szelevényen, Cserkeszőlőn és Tiszaföldváron is.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: