fbpx
2020.10.21.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Hősiességéért kapott elismerést egy jászalsószentgyörgyi tűzoltó

Január 29-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében rendezett ünnepségen Hősies helytállásért elismerések átadására került sor az első tiszti kinevezések mellett.

Az eseményen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ismerte el Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesületének gépjárművezetőjét, Csabai Tamást. 

A 32-es számú főút Szolnok és Zagyvarékas közötti szakaszán két gépkocsi frontálisan ütközött 2019. november 29-én. A továbbképzésre tartó önkéntes tűzoltó ért elsőként a helyszínre. Azonnal megállt, értesítette a műveletirányítást, megkezdte a felderítést és folyamatosan tájékoztatta a megyei ügyeletet. Az egyik autó az árokban állt meg, a másik lesodródott az útról, a sérültek beszorultak a járművekbe. Az útról lesodródott jármű jobb oldali ajtaját kifeszítve a sérültet kiemelte az autóból, és biztonságos távolságba helyezte, a másik autóban lévő sérülttel a mentőszolgálat kiérkezéséig folyamatosan kommunikált. A kiérkező mentő- és tűzoltóegységek munkájához továbbra is segítséget nyújtott. 

A rendezvény zárásaként Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes a hősökhöz fordulva elismerte, hogy példaértékű az a tudatosság, amelynek birtokában jó időben a legjobb döntést hozták meg. 

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: