fbpx
2020.10.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

ELFOGTÁK A PÉNZPÖRGETŐS CSALÓT

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság körözte azt a román férfit, aki az országban trükkös módszerrel csalt ki pénzt bolti eladóktól. Az ukrán határon fogták el a csalót.


Az ország több településén is bevetette trükkjét egy román állampolgár. A 47 éves férfi 2018 nyarától kezdődően megtévesztéssel csalt ki pénzt bolti eladóktól. Módszere jellemzően mindig ugyan az volt. Kisebb üzletekbe tért be, ahol nagy címletű bankjegyet váltatott fel az eladókkal, majd az egyik bankjegyet ügyesen, gyorsan elrejtette kezében és jelezte, hogy nem kapta meg a teljes összeget. A gyanútlan és összezavart sértettek, ekkor ismét átadták a készpénzt.

Fegyverneken 2018. július 9-én károsított meg az ismeretlen egy dohánybolti eladót. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített a jogsértőről, amely alapján a rendőrség felhívást adott ki, majd ennek köszönhetően már az azonosított férfi körözését elrendelte.

A nyomozás során folyamatosan érkeztek és érkeznek az információk, miszerint több kapitányság folytat ugyan ilyen típusú cselekmények miatt eljárást a gyanúsítottal megegyező személyleírású  férfi ellen.

A férfit 2018. december 14-én fogták el a Csengersima Közúti Határátkelőhelyen, amikor ismét be akart lépni Magyarország területére.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon jelenleg 8 rendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a román állampolgárt.

A bíróság 2018. december 17-én elrendelte letartóztatását.

Forrás: police.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: