fbpx
2020.10.19.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Napelem is került a Mezőtúri Járásbíróság megszépült épületére

Az Országos Bírósági Hivatal Jablonszky Ferenc Program pályázatán nyertes Szolnoki Törvényszék
9.307.475 Ft-os épületenergetikai és munkakörnyezet fejlesztést hajtott végre a Mezőtúri Járásbíróság épületén.

A belső terek kifestettetése és az ablakok mázoltatása mellett Jász-Nagykun-Szolnok Megye bírósági épületei között egyedülálló módon napelemes rendszert építtettek ki, melynek köszönhetően többé nem kell villanyszámlát fizetni az épületben. Az ünnepélyes átadót 2018. november 27-én tartották.

Az OBH idén hetedik alkalommal hirdette meg a bírósági épületek korszerűsítését célzó Jablonszky
Ferenc Programot, melyben a Kúria, az ítélőtáblák és a törvényszékek bírósági épületek épületenergetikai és munkakörnyezet-fejlesztő beruházások megvalósítására pályázhattak.

Az országban benyújtott 192 db pályázatból 76 db beruházás nyert támogatást összesen 532 millió Ft értékben.

Ezek közül a Szolnoki Törvényszék 4 db nyertes pályázatot tudhat magáénak, melyeknek
köszönhetően 2018 őszén két Jász-Nagykun-Szolnok megyei bírósági épület: a Mezőtúri és a Tiszafüredi Járásbíróság épülete, összesen 22.312.315 Ft értékben újult meg.

Dr. Hajdu Anna, a Szolnoki Törvényszék elnökhelyettese és dr. Hankó Ferenc, a Mezőtúri Járásbíróság elnöke 2018. november 27-én a Mezőtúri Járásbíróság épületében tartott ünnepségen együtt mutatták be a Mezőtúri Járásbíróság épületében megvalósult fejlesztéseket. Beszédükben mindketten hangsúlyozták, hogy az épület megújulása jól példázza azt a dinamikus fejlődést, ami a magyar bírósági szervezetet az elmúlt hat évben jellemezte.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: