fbpx
2020.11.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Tizenöt hektáron pusztított tűz Szelevénynél

Számos esethez kellett kivonulniuk a hétvégén a megye tűzoltóinak. Több baleset mellett leginkább a szabadtéri tüzek képezték a bejelentések többségét.
Beton villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délután Jászapátiban, a Kossuth Lajos úton. A baleset miatt a pózna eltört, a vezetékek tartották. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban hárman utaztak, senkinek nem esett baja.

Súrlódva ütközött két személygépkocsi szombat délután a 46-os főúton, Mezőtúrnál. Mindkét jármű lesodródott az úttestről. A két autóban összesen hatan utaztak, közülük egy ember szenvedett könnyű sérüléseket, őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentéshez a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik segítettek az egyik járművet kivontatni a szántóföldről.

Bejelzett a szén-monoxid-mérő berendezés szombat délután Kenderese, egy Arany János utcai családi házban. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a házban élő négy ember elhagyta a helyiséget, így ők nem sérültek meg. Az egység méréseket végzett az épületben, és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítette a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Szintén a karcagi tűzoltók segítségét kérték vasárnap reggel, amikor egy kiskutya esett szennyvízaknába a karcagi Madách utcában. A tűzoltók mentőkötél segítségével, sértetlenül emelték ki az állatot, majd átadták a gazdájának.

Fának ütközött egy személygépkocsi vasárnap délelőtt a Kunmadaras és Karcag közötti úton. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, egy embert könnyű, egyet pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Szombaton és vasárnap összesen hét szabadtéri tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak megyeszerte. Ezek között a legsúlyosabb Szelevény határában történt vasárnap délelőtt, ahol összesen 15 hektáron, foltokban égett szemét, gaz, avar és nádas. A tűz következtében a közeli vasútvonalon a vasúttársaságnak csökkentenie kellett a szerelvények sebességét, illetve három távközlési pózna kidőlt, kettő pedig megdőlt. A helyszínre a kunszentmártoni, a szarvasi és a szentesi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, összesen négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Senki sem sérült meg.

A kép illusztráció!

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: