fbpx
2020.10.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Jogerősen kilenc év fegyházat kapott a baltás rabló

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó
férfinak a büntetőügye, aki két éve Kunmadarason, egy ismeretlen társával betört a szomszédjában
lakó, demenciában és mozgásszervi megbetegedésben szenvedő idős asszonyhoz, akit úgy kényszerített értékei átadására, hogy baltát fogott a nyakához és az mondta, „a nyakába teszi”, „ha nem vigyáz”.

Az eset 2016. december 8-án az ötezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközségben,
Kunmadarason történt.

A férfiak este kilenckor átmásztak a kerítésen. Előbb a főbejáraton keresztül akartak bejutni az asszony házába, de a vádlott hiába feszítette le róla a takarólécet, az ajtót nem tudta kinyitni, ezért a házzal egybeépített alsóépület duplaajtajával próbálkoztak, már sikerrel. A vádlott a baltával felfeszítette a külső ajtót, majd betörte a belső ajtó üvegét és szétverte a zárszerkezetet, így az ajtó megadta magát.

Bementek a házba. Tudták, hogy az idős asszony otthon van, de a vádlott ismerte őt, tudta, hogy
demenciában szenved, csípőprotézise van, és csak járókerettel tud mozogni, ezért nem törődtek vele és értékek után kezdtek kutatni. Feltúrták az asszony szekrényeit, de semmit sem találtak, ezért a vádlott ideges lett. Meg akarta félemlíteni az asszonyt, ezért a baltával törni-zúzni kezdett a lakásban. Szétverte a faliórát, és a baltát a berendezési tárgyakba és többször a falba is belevágta, majd az asszony nyakához fogta és azt mondta „a nyakába teszi”, „ha nem vigyáz”.
A férfiak végül 7.000 Ft készpénzzel és a hölgy 680 Ft értékű fülbevalójával távoztak, amit a megrendült asszony füléből szedtek ki. A nagy sietségben a vádlott a baltáját a lakásban felejtette.

A rendőrség másnap őrizetbe vette. Az ügyben 2017. július 19-én emelt vádat a Szolnoki Járási és
Nyomozó Ügyészség, a Karcagi Járásbíróság pedig 2018. február 6-án hozott ítéletet. A férfit
társtettesként elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlott és a vádlott védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A Szolnoki Törvényszék 2018. október 5-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság
törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta. A döntés jogerős.

Szolnok, 2018. október 12.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

A kép illusztráció!

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: