fbpx
2020.12.03.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

PREVENCIÓS PROGRAMOKKAL SZÍNESÍTVE

A bűnmegelőzési előadók prevenciós előadásokkal, valamint a “Házhoz megyünk” programmal színesítették a rendezvényt Törökszentmiklóson.

A Karcagi Szakképzési Centrum „Egészségnap” elnevezésű rendezvényt  tartott 2018. szeptember 13-án Törökszentmiklóson, a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az eseményen jelen voltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai is.

A szakemberek célja, hogy a fiatalok elkerüljék az áldozattá válást és ne kövessenek el bűncselekményeket! Kerüljék a drogokat és ne fogadjanak el senkitől sem a számukra veszélyt jelentő dolgot, még akkor sem, ha azt egy hozzájuk közel álló személy kínálja!

A programok kisebb csoportokban, forgószínpadszerűen zajlottak a rendezvényen. Az információs pontokon a megelőző vagyonvédelmi tanácsadáson kívül az áldozatvédelemmel, a családon belüli erőszakkal, a biztonságos internethasználattal, drogprevencióval kapcsolatban is szerezhettek hasznos ismereteket az interaktív, élménypedagógiai elemekkel színesített foglalkozásokon. A mobil bűnmegelőzési centrumban komplex prevenciós ismeretanyagot sajátíthattak el.

A diákok a személyes tanácsadásokon túl tájékoztató szóróanyagokat kaptak, különböző témájú totókat töltöttek ki, valamint egy felállított akadálypályán kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is.

A rendezvényen a tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe, felvilágosítást kaptak a rendőrré válás lehetőségeiről és feltételeiről is, bízva abban, hogy többen választják később a rendőri munkát hivatásuknak.

Forrás: police.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: