fbpx
2020.10.24.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

A balesetekről szólt a hétfő

Balesetekkel tarkított hétfői nappal kezdődött az új hét megyénkben, összesen négy ilyen esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A balesetekben tíz gépjármű szenvedett kárt. Szolnok és Fegyvernek térségéből is két-két alkalommal érkezett riasztás a műveletirányításra.
Az első szolnoki baleset hétfő délelőtt történt a Thököly és a Nagysándor József út kereszteződésében, ahol három személygépkocsi ütközött össze. A műszaki mentésben a szolnoki hivatásos tűzoltók működtek közre. A balesetben négyen sérültek meg, közülük egy könnyű sérültet a mentők kórházba szállítottak.

A másik szolnoki baleset a 4-es számú főúton történt, ahol három tehergépjármű szaladt egymásba. Az egyik – szerb rendszámú – nyerges vontató megközelítőleg tizenkét köbméter étolajat szállított, a tartály kismértékben szivárgott. A helyszínre a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik az egyik – fűrészárut szállító – tehergépjárművet áramtalanították. Riasztották a vegyi konténert szállító egységet is, amely folyamatosan figyelte a tartály szivárgását, de ezen túlmenően beavatkozására nem volt szükség. A baleset során senki sem sérült meg.

Fegyverneknél az első esemény kora délután történt, melynek során egy román, valamint egy magyar rendszámú személygépkocsi ütközött össze. A kisújszállási és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az egyik autót áramtalanították, így az egységek a másik járművel tették ugyanezt, illetve egy porral oltót készültségbe helyeztek. A két autóban összesen öten utaztak, közülük két ember sérült meg, egyikük könnyebben.

A másik baleset Fegyvernek belterületén, az Ady Endre úton történt hétfő délután, ahol egy furgon és egy személygépkocsi ütközött. A járművekből gázolaj csöpögött, ezért a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és porral oltóval biztosították a helyszínt. Ezek után áramtalanították az autókat, megszüntették az üzemanyagszivárgást, majd a kifolyt gázolajat felitatták. A járművekben csak a vezetők voltak, ők nem sérültek meg.

Ezek mellett három esetben volt még szükség tűzoltói beavatkozásra.

Hétfő délelőtt Szolnokon, a Magyar utca egyik épületén az ereszcsatorna lógott, amely a gyalogosforgalmat és a parkoló autókat veszélyeztette. A szolnoki hivatásos tűzoltók távolították el az ereszt, sérülés nem történt.

Veszélyesen lógott egy fa nagyméretű ága hétfő délután Tiszapüspökiben, a Csuka utcában. Az ág a közúti forgalmat veszélyeztette. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók magasból mentő szer segítségével szüntették meg a problémát, végül eltakarították a vágási hulladékot. Az eset során nem sérült meg senki.

Két bála égett teljes terjedelmében hétfő este Tiszaroff külterületén. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók már csak a bálák izzó maradványát találták, az izzásokat és füstöléseket kapaccsal, illetve kéziszerszámokkal számolták fel. Sérülés ebben az esetben sem történt.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: