fbpx
2020.11.26.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Több helyen fellobbantak a tüzek

A hét első munkanapja megdolgoztatta a tűzoltókat megyénkben. Ismét a szabadtéri tüzek voltak jellemzőek, Törökszentmiklóson viszont olyannyira leégett egy ház tetőszerkezete, hogy lakhatatlanná vált.
Két személygépkocsi ütközött össze kedd délelőtt a 4-es számú főúton, Fegyvernek és Kenderes között. A helyszínre a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. Három ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

Több mint száz négyzetméteren égett le foltokban az aljnövényzet kedd délután Szolnok és Újszász között, az Abonyi úti vasúti megállónál. A tűz a vasúti forgalmat nem érintette. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, személyi sérülés nem történt.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi kedd délután Poroszlón, a Kossuth Lajos úton. A baleset során egy melléképület volt veszélyben, mivel a pózna teljesen kitört, csak a kábelsor tartotta. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók levontatták a gépkocsit a járdáról, miután az áramszolgáltató szakemberei eltávolították az oszlopot. Az autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

Kigyulladt egy ingatlan melléképülete Törökszentmiklós-Ballán, a Jégvirág utcában kedd délután. A tűz átterjedt a főépületre, valamint egy szomszédos portán található, bálák tárolására használt melléképületre is. A főépület tetőszerkezetének fele, a két melléképület teteje pedig teljesen leégett, emellett az ingatlan végében lévő száraz fű is kigyulladt háromezer négyzetméteren. A törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, viszont a ház annyira károsodott, hogy lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség.

Kukoricatarló gyulladt ki egy hektáron kedd délután Tiszaföldvár külterületén. A tűz lábon álló napraforgót veszélyeztetett. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, munkájukhoz a föld tulajdonosa egy erőgépet biztosított, amellyel körbetárcsázták a területet. Sérülés nem történt.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: