Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt

Az elmúlt napon a megye rendőrei hét személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kisújszállási lakos ellen. A 15 éves fiú 2020. január 16-án, 13 óra körüli időben Kisújszálláson, az autóbusz-pályaudvar várótermében megrongált egy kávéautomatát úgy, hogy annak előlapját betörte. A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a jogsértőt, akit a Kisújszállási Rendőrörsre előállítottak, ahol a gyanúsítottkénti kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. január 17-én, a déli órákban Tiszaföldvár belterületén. Egy 41 éves helyi lakos közlekedett elektromos kerékpárral úgy, hogy haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg a gépi meghajtású üzemmódban lévő jármű sebességét. Ennek következtében a nedves, párás aszfalton a kerékpárral megcsúszott és elesett. A járművet vezető nő a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett és kórházba szállították.  

Ezen baleset kapcsán is felhívjuk a figyelmet, hogy ebben a ködös időben a hideg miatt csúszóssá válnak az utak és a járdák egyaránt. Fokozottan oda kell figyelni, és változtatni kell a vezetési szokásokon. Javasoljuk, hogy a lefagyott úttesten ne kerékpározzanak, hiszen fokozottan balesetveszélyes lehet a fel- és leszállás, a kanyarodás sőt még a lassítás is. A téli időszakban az autók kerekei is könnyebben megcsúsznak, ezért különösen fontos, hogy a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartva, körültekintően és lassabban közlekedjenek.

A rendőrök folyamatos jelenlétükkel mindent megtesznek az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért. Azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben. Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg!

 … hogy mindenki hazaérjen!

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: