Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Nyolcvanöt embert menekítettek ki egy szolnoki társasházból

Tegnap összesen kilenc beavatkozást igénylő eseménye volt a megye tűzoltóinak, ebből egy volt műszaki mentés, nyolc pedig tűzeset. Utóbbiak között egy olyan lakástűz is történt, amely során több mint nyolcvan embert kellett kimenekíteni.

Ez az esemény csütörtök este Szolnokon, a Pozsonyi úton történt, ahol egy társasház egyik első emeleti lakásának konyhájában keletkezett tűz. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, légzésvédelem mellett megfékezték a lángokat. A tulajdonos még a beavatkozók kiérkezése előtt elhagyta a lakást. Az épület füsttel telítődött, ezért a tűzoltók összesen 85 lakót menekítettek ki. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták a házat, illetve magasból mentővel a kéményt és az épület tetőszerkezetét. A lakók közül a mentők öt felnőttet és két gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak. Egy ember nem maradhatott a lakásában, őt rokonok fogadták be, a többiek azonban visszatérhettek otthonaikba.

Volt egy másik épülettűz is Szolnokon tegnap. A délutáni órákban a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy Vízmű utcai raktárhoz vonultak, amelyben műanyag tárgyak égtek. A tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, sérülés nem történt.

A tegnapi nap folyamán összesen hat szabadtári tűzhöz vonultak a tűzoltók, Szolnok mellett Abádszalókra, Kunhegyesre, Túrkevére, Kenderesre és Tiszafüredre. Szerencsére anyagi kár sehol sem keletkezett, a leégett terület nagysága viszont Tiszafüreden és Kenderesen elérte a három hektárt.

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: