Friss Hírek Törökszentmiklós 

Nagy kiterjedésű tüzek pusztítottak

A hét első napja – a korábbiakhoz hasonlóan – szabadtéri tüzekben bővelkedett Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Összesen kilenc alkalommal kellett vonulniuk emiatt a tűzoltóknak. Tiszafürednél tíz, Kengyelnél pedig hat hektár vált a lángok martalékává, míg a csépai Holt-Tisza partján több stég is megsemmisült egy nádastűzben. Tiszapüspökiben egy ingatlan udvarán égett az aljnövényzet, a tűzben több kerítésoszlop is károsodott.

Törökszentmiklóson pedig egy fafeldolgozó üzem 60 köbméteres silójában porrobbanás következett be. A tartály szerencsére nem volt teljesen tele fahulladékkal. A dolgozók megkezdték a lángok megfékezését, majd a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral folytatták a beavatkozást. Az egységek ezt követően hőkamerával vizsgálták át a tartályt és leürítették azt egy védősugár fedezete mellett. Az oltás közben a beavatkozók a telep egy másik pontján is füstölést tapasztaltak. Kiderült, hogy egy épület teteje és a falsík közé szorult fűrészpor gyulladt ki, amit a tűzoltók kihúzós létra és egy vízsugár segítségével oltottak el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: