fbpx
2020.07.14.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Tűz volt egy szolnoki bevásárlóközpontban

Tegnap összesen kilenc szabadtéri tűz történt megyénkben, de a legnagyobb horderejű események nem ezek közül kerültek ki. Szolnokon ugyanis egy teljes plázát kellett kiüríteni.

Az Ady Endre úti bevásárlóközpontban ugyanis egy földszinten lévő szeméttömörítő gép kapott lángra. A tűz az eladótérbe nem terjedt át és más helyiséget sem érintett. Az épületben dolgozók egy porral oltóval megkezdték a lángok megfékezését, majd a szolnoki hivatásos tűzoltók szintén porral oltóval, illetve az áramtalanítást követően egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, valamint hőkamerás méréseket is végeztek. Az egységek ezután átvizsgálták az épületet, és két ventillátorral kiszellőztették azt. Az eset idején több mint háromszáz ember tartózkodott a bevásárlóközpontban, ők épségben hagyták el a létesítményt. A dolgozók és a látogatók közel két óra múlva térhettek vissza az épületbe.

A karcagi tűzoltók egy őzön segítettek, amely egy közel három méter mély betonmedencébe esett Kunmadarason, a volt katonai repülőtér területén. A tűzoltók a mentés végeztével sértetlenül bocsátották útjára az állatot.

Gázszivárgás miatt volt szükség a tűzoltók munkájára Törökszentmiklóson, a Táncsics lakótelepen. A bejelentő gázszagot érzett a negyedik emeleti lakásában. A kiérkező törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szintén tapasztalták a gázszagot, ezért a lakásban kikapcsolták az áramot és elzárták a gázt, a lakót pedig biztonságos helyre kísérték. Az egység értesítette a gázszolgáltatót, amely megállapította, hogy egy konvektor hibás működése okozta a problémát, ezért a lakást leválasztotta a gázhálózatról. Az eset során senkinek sem esett baja és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Árokba hajtott és tetejére borult egy személygépkocsi kedd este Jászberényben, a Nagykátai úton. Az autóban utazó két ember önerejéből elhagyta az utasteret, őket a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A jászberényi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a gépkocsit.

Forrás: Katasztrófavédelem

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: