Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Ismét tűzgyújtási tilalom van megyénkben!

Az elmúlt napok időjárási viszonyai miatt éjféltől tűzgyújtási tilalom lépett életbe Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az elmúlt három nap sem telt el szabadtéri tűz nélkül Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Összesen harmincnyolc alkalommal égett szemét, aljnövényzet vagy nádas. Kunhegyesnél tizenkettő, Tiszafürednél kilenc, Szolnoknál pedig négy hektár égett le. Volt, ahol egy tárolóépület semmisült meg, máshol fóliasátorban keletkezett kár, de Szolnoknál az egyik beavatkozás miatt korlátozni kellett a vonatok sebességét is. Mindezek mellett kisebb károkkal járó közlekedési balesetek, egy lakástűz és egy szén-monoxid szivárgás jelentett munkát.
Elektromos zárlat miatt füstölt egy személygépkocsi péntek délután Zagyvarékason, a Koszorú utcában. Az esethez elsőként a település önkéntes tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet. A szolnoki hivatásos tűzoltók átvizsgálták a gépkocsit, sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze péntek délután Kunszentmártonban, a Kossuth Lajos úton. A balesetben három ember volt érintett, de nem sérültek meg. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az egyiket segítettek felhúzni az autómentőre, a másikat pedig egy közeli parkolóba vontatták, majd megtisztították az úttestet a törmelékektől.

Árokba hajtott egy gépkocsi péntek este a 32-es számú főúton, Szolnok külterületén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, akik kisegítették a sofőrt az utastérből, majd áramtalanították az autót. A mentők a jármű vezetőjét kivizsgálásra kórházba szállították. Az egység kerekeire állította a járművet, majd az út szélére tolta.

Teljes terjedelmében égett egy fatárolóként használt melléképület szombat éjjel Tiszavárkonyban, a Posta dűlőben. A lángok átterjedtek a 60 négyzetméteres főépület tetőszerkezetére is. A szolnoki hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe és onnan három gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzoltók áramtalanították az ingatlant és három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz teljesen megsemmisítette a melléképületet, a főépület tetőszerkezete szintén teljesen leégett. Az ingatlan lakójának nem esett baja, viszont számára lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség.

Szén-monoxid szivárgás gyanúja miatt kérték a tűzoltók segítségét vasárnap délelőtt Szolnokon, a Jósika utcában. A bejelentő közölte, hogy reggel a fürdőszobában rosszul érezte magát. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a kéményseprőipari szerv szakembere is méréseket végzett, és ki is mutatta a szén-monoxid jelenlétét. Utóbbi megbontotta a kémény csatlakozását, az elvezetőben egy madártetemet talált, amely akadályozta az égéstermék kiáramlását. A lakásban nem volt szén-monoxid érzékelő. A gázszolgáltató szakembere kizárta a hálózatból a vízmelegítőt. A lakásban élő két embernek nem esett baja, viszont lakosságvédelmi intézkedésre szükség volt.

Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Forrás: Katasztrófavédelem

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: