Egyéb 

Szabadtéri tüzek égtek

A hosszú hétvégén több mint harminc szabadtéri tüzet kellett felszámolnia a megyei tűzoltóknak. Jánoshidán három, Tiszaszentimrénél pedig tíz hektár égett le, míg Abádszalókon egy elektromos bekötés is megrongálódott. A legfontosabb azonban az, hogy senki sem sérült meg az elmúlt három napban.

Egy 20 négyzetméter alapterületű, 2,5 méter magas trágyakazal felülete izzott csütörtök reggel Karcagon, egy Szamos utcai ingatlan udvarán. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást, a kazal megbontásában a helyszínen egy rakodógép is segítséget nyújtott. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy főépülettel egybeépített kazánház csütörtök délután Tiszaderzsen, a Sas úton. A tiszafüredi hivatásos és az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakók a gáz- és áramleválasztást elvégezték. Az egységek egy vízsugárral avatkoztak be, közben pedig egy kisméretű gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás. Az eset során senkinek nem esett baja, a lakók pedig rokonoknál helyezkedtek el.

Egy ingatlan üveggyapot szigetelése és faszerkezete izzott szombat délelőtt Bucsán, a Kossuth Lajos utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók bontóbaltával megbontották a gipszkarton falazatot, majd egy vízsugárral megfékezték a lángokat. Sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Meghasadt egy nagyméretű fűzfa vasárnap reggel Jászjákóhalmán, a József Attila úton. A lelógó ágak egy épületet és járókelőket veszélyeztettek. A jászberényi hivatásos tűzoltók magasból mentő szer segítségével, motoros fűrész és tolólétra használatával szüntették meg a problémát. Végül senki sem sérült meg.

Tűz ütött ki egy lakóépület gangján vasárnap este Karcagon, a Püspökladányi úton. A város hivatásos tűzoltói megállapították, hogy a gangon felhalmozott szemét gyulladt meg. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a tüzet. A tűzben nem sérült meg senki.

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: