Egyéb 

Csökkent a szabadtéri tüzek száma

Jóval kevesebb szabadtéri tűzhöz vonultak szerdán a megye tűzoltói, mint a korábbi napokban. Közlekedési balesetből viszont több is történt, sajnos egy súlyos sérüléssel végződött.

Megcsúszott az úton és hídpillérnek ütközött egy újságokat szállító furgon szerda reggel Kunszentmártonban, az Érpart utcában. A város hivatásos tűzoltói teljes útzár mellett, drótkötéllel vontatták le a sérült autót a hídról. A baleset következtében a hídpillér károsodott. A jármű vezetője nem sérült meg.

Összeütközött egy pékárut szállító teherautó és egy személygépkocsi szerda reggel a 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán. Az utóbbi jármű vezetőjét a szolnoki hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett emelték ki az utastérből, és átadták a mentőknek. A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A teherautóban utazó embernek nem esett baja.

Egy villanyoszlop vezetékének doboza füstölt szerda reggel Jászberényben, a Nagykátai úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók egy porral oltóval biztosították a helyszínt, viszont a doboz átégett, ezért be kellett avatkozniuk. Az áramszolgáltató szakemberei megbontották a berendezést, a tűzoltók így teljesen el tudták fojtani a lángokat. Sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda délután Tiszaföldváron, a Kossuth Lajos úton. Az egyik jármű utánfutót húzott és részben árokba csúszott. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók drótkötéllel vontatták ki az autót az árokból. A balesetben nem sérült meg senki.

Meggyulladt az aljnövényzet Jászalsószentgyörgy külterületén szerda délután. A jászkiséri önkormányzati és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók kiérkezésére közel két hektár már leégett és mintegy ezer négyzetméteren volt még tűz. Ezt az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Ötezer négyzetméteren égett száraz fű Jászboldogháza határában szerda délután. A teleülés önkéntes tűzoltói a jászberényi hivatásosokkal közösen két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Két gépkocsi ütközött össze szerda délután a Tiszaföldvár és Martfű közötti úton. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, és segítettek azokat az autómentőre helyezni. A baleset három érintettje közül kettőt a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak, a harmadik embernek nem esett baja. 

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: