Egyéb Friss Hírek 

Melléképület és garázs is égett a hétvégén

Ismételten a tűzesetek képezték az események túlnyomó többségét az elmúlt három napban. Szabadtéri tűzből összesen harminc volt péntektől vasárnapig, emellett több baleset, illetve melléképület- és garázstűz jelentett még munkát.

Kigyulladt egy családi ház melléképülete péntek délelőtt Alattyánban, a Kossuth Lajos úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral kezdtek hozzá a lángok megfékezéséhez. Az egységek kiérkezése előtt egy épületben lévő gázpalack felrobbant, négy másikat pedig a tűzoltók az ingatlan mellől vittek el, ezeket nem érte hőhatás. A tűz a főépületre nem terjedt át, viszont az udvaron nagyjából 50 négyzetméteren égette le az aljnövényzetet és megperzselte a közeli kerítést is. Személyi sérülés nem történt.

Vízelvezető árok és csatornafedél közé szorult egy macska péntek este Mezőtúron, a XV. utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kéziszerszámokkal sikerült felfeszíteniük a csatornafedelet és kiszabadítani az állatot. Az egység a macskát sértetlenül adta át a gazdájának.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délután Jászjákóhalmán, a Fő út és a Petőfi utca kereszteződésében. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót. A gépjármű sofőrjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Kigyulladt egy garázs tetőszerkezete és a benne tárolt berendezési tárgyak szombat délután Túrkevén, az Ecsegi utcában. A közeli aljnövényzet égett, a lángok innen terjedtek át a garázssor egyik garázsának tetejére és a benne tárolt eszközökre. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanították a garázssort, egy vízsugárral beavatkoztak, majd hőkamerás méréseket végeztek. Személyi sérülés nem történt, a tűz más garázsokra nem terjedt át.

Lesodródott az útról és egy parkoló autónak, illetve egy villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Jászberényben, a Rét utcában. Az esethez a jászberényi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: