Egyéb Friss Hírek 

Ismét szabadtéren csaptak fel a lángok

Továbbra is a szabadtéri tüzek megfékezése miatt vonulnak leggyakrabban a megye tűzoltói. Tegnap ezek mellett egy lakás-, illetve egy kéménytűznél is be kellett avatkozniuk.

Beizzott a lerakódott kátrány és korom szerda délután Törökszentmiklóson, egy Thököly utcában lévő családi házban. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a padlásteret és megállapították, hogy a tűz a kéményből nem terjedt tovább. Az eset során sérülés nem történt, a lakó más módon meg tudta oldani a fűtést, így otthonában maradhatott.

Kigyulladt egy 72 négyzetméteres, lakatlan családi ház egyik helyisége szerda este Jászladányon, a Tavasz utcában. A tűz érintett egy másik helyiséget, és átterjedt az épület tetőszerkezetére is. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd légzésvédelem mellett, két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben a tetőszerkezet háromnegyede károsodott. Az eset során senki sem sérült meg. A tűz pontos okának kiderítése miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

A tűzoltók tegnapi napját jellemzően a szabadtéri tüzek megfékezése tette ki, összesen 12 ilyen esemény történt, kül- és belterületen egyaránt. Tiszaroff határában öt hektáron égett le az aljnövényzet, az egyik szolnoki ház udvarán pedig tűzifa gyulladt ki, a lángok pedig károsították a lemezkerítést, egy műanyag kádat és egy kapucsengőt vezetékével együtt. Szerencsére személyi sérülés egyik alkalommal sem történt.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy nem lehet tüzet gyújtani erdőterületeken és fásításokban, valamint az azok 200 méteres körzetében található külterületi ingatlanokon. Ide tartoznak a kijelölt tűzrakó helyek, valamint a vasúti sínek és közutak mentén fekvő fásítások is. A tilalom időszakában tilos a parlag- és gazégetés azokon a településeken is, ahol erre egyébként önkormányzati rendelet engedélyt ad.

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: