fbpx
2020.07.14.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Tűzgyújtási tilalom van megyénkben

Az elmúlt napok időjárása, illetve a szabadtéri tüzek megszaporodása szükségessé tette a tűzgyújtási tilalom elrendelését Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Összesen hét területtűz miatt kaptak riasztást a tűzoltók tegnap.

Cserepek csúsztak meg egy iskolaépület tetején hétfő délelőtt Karcagon, a Kossuth téren. A cserepek járókelőket veszélyeztettek. A város hivatásos tűzoltói feljutottak a padlástérbe, majd a cseréplécek megbontásával, kéziszerszámok és motoros fűrész használatával sikerült eltávolítaniuk a veszélyes elemeket a tetőről. Személyi sérülés nem történt.

Keresztbe fordult az úttesten egy ukrán rendszámú kamion hétfő délelőtt a 4-es számú főúton, Szolnok határában. A levegő-rendszer meghibásodása miatt vészfékezett a jármű. A szolnoki hivatásos tűzoltók megvárták, míg a kamion levegő-rendszere feltöltődik, majd biztonságos helyre kísérték a gépjárművet. Sérülés nem történt.

Kigyulladt egy szemetes kuka hétfő éjszaka Kunszentmártonban, egy Vasút utcában található asztalosműhely udvarán. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megállapították, hogy a tűz nem terjedt át az épület belső terére. Az eset során senkinek sem esett baja.

Tegnap ismét a szabadtéri tüzek adtak leginkább munkát a tűzoltóknak. A legtöbb alkalommal – háromszor – Szolnokon volt szükség beavatkozásra, míg a legnagyobb területen Kunhegyes határában pusztított tűz. Itt mintegy kilenc hektáron, foltokban égett nádas, amelyet közös erővel fékeztek meg a karcagi, a tiszafüredi és a püspökladányi hivatásos, illetve a kisújszállási és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette. Sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

A károk elkerülése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tűzgyújtási tilalmat rendelt el öt megyében – köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Forrás: Katasztrófavédelem

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: