Friss Hírek Karcag Kengyel Törökszentmiklós 

Hófúvás nehezítette a közlekedők dolgát

Tegnap még intenzívebben csapott le az időjárás megyénkben, hiszen a hosszantartó hóesés mellett az erős szél nehezítette meg az autóvezetők dolgát. Több helyen autók csúsztak árokba, a tűzoltók tizennégy riasztást kaptak a közutakról.

Egy személygépkocsi csúszott árokba Túrkeve külterületén csütörtök délelőtt. A jármű a kilométerjelző táblát is kiütötte. A város önkéntes tűzoltói áramtalanítást követően drótkötéllel kihúzták a járművet az árokból. A gépkocsi sofőrje nem sérült meg.

Szintén árokba sodródott egy autó csütörtök délután a 46-os főúton, Törökszentmiklósnál. A település önkormányzati tűzoltói félpályás útzár mellett vontatták vissza az útra a járművet. Az autóban ketten utaztak, egyikőjük sem sérült meg.

Becsúszott az árokba és oldalára borult egy személygépkocsi a 3401-es számú úton, Kunmadaras külterületén. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és visszaállították a kerekeire. Az autó mindkét utasa könnyű sérüléseket szenvedett, de a mentők csak egyiküket szállították kórházba.

Az előző esethez történő vonulás közben voltak szemtanúi a karcagi tűzoltók egy másik balesetnek, amikor is egy kisteherautó félig az árokba csúszott. Az egység természetesen megállt, és visszavontatta az útra a bajbajutott autót. Itt nem sérült meg senki.

Összeütközött egy kisbusz és egy személygépkocsi a 44-es főúton, Kunszentmárton és Cserkeszőlő között csütörtök délután. Előbbi jármű az lesodródott az útról, ezt a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók drótkötéllel vontatták ki az árokból. Sérülés nem történt.

Forgalmi akadályt képzett egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csütörtök délután Szolnokon, az Eötvös téri körforgalomban. A város hivatásos tűzoltói segítettek a sofőrjének biztosítani a helyszínt addig, amíg a közlekedési társaság autóbusz-mentője a helyszínre nem ért. Az eset során senkinek sem esett baja.

Összeütközött két személygépkocsi csütörtök délután Rákócziújfalu és Kengyel-Baghymajor között, a 4629-es számú úton. Az ütközést megpróbálta elkerülni egy 14.000 liter tejet szállító kamion, a járműszerelvény emiatt megsüllyedt az árokparton és elakadt. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók félpályás útzár mellett áramtalanították a két személyautót, majd letolták azokat az útról. A tiszaföldvári egység a kamiont kihúzta az árokpartról, amely folytatni tudta az útját. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba sodródott és oldalára borult egy személyautó csütörtök délután a 32-es főúton, Alattyán térségében. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A jármű sofőrje nem sérült meg.

Egy térkövet szállító kamion hátsó tengelye az útpadka mentén lévő hóban ragadt csütörtök délután a 4-es számú főút karcagi szakaszán. A város hivatásos tűzoltói a hólánc felhelyezésében működtek közre, illetve síkosságmentesítő anyaggal szórták be a kerék környezetét, így a jármű önerejéből vissza tudott térni az útra. Személyi sérülés nem történt.

Megcsúszott az úton és villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi csütörtök délután Jászladányon, a Hősök terén. A betonból készült pózna a jármű motorháztetejére dőlt. A helyi önkormányzat által biztosított erőgép megemelte a villanyoszlopot, így a jászkiséri önkormányzati tűzoltók biztonságos helyre vontatták az autót és áramtalanították azt. A balesetben két ember volt érintett, ők nem sérültek meg. A kárfelszámolás miatt az áramszolgáltató kiszakaszolta az érintett vezetéket, emiatt harminc lakásban volt áramszünet.

Árokba csúszott egy kisteherautó csütörtök este Karcag határában. A város hivatásos tűzoltói drótkötél és kézi erő segítségével szabadították ki a gépkocsit a hó fogságából. Sérülés nem történt.

Forrás: Katasztrófavédelem

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: