Friss Hírek Kék Hírek 

Betörőbanda rendőrkézen

A Szolnoki Rendőrkapitányságon még 2018 októberében indult eljárás lopás kísérlet elkövetése miatt. Az ismeretlen akkor egy szolnoki, kilencedik emeleti ingatlan zárját megrongálva jutott be a lakásba, azonban az otthon tartózkodó sértett megzavarta, így elmenekült a helyszínről. A bejelentést követően a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Az elkövetési módszert elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy több szolnoki és több megyén kívüli eset is hasonlóságot mutat, a betöréseket feltehetően ugyanazon elkövetői kör tagjai követték el. Általában nappal törtek be a lakótelepi lakásokba, ahonnan jellemzően készpénzt, arany ékszereket és karórákat vittek el. 

A hónapokon át tartó alapos nyomozás és kiváló szakmai együttműködés eredményeként a nyomozók a “Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály beosztottjainak közreműködésével 2019. január 15-én Tiszakürtön és Cibakházán fogták el a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható cibakházai lakosokat.

A nyomozók a 42 éves K. Jánost, a 43 éves T. Ernőt, a 36 éves H. Richárdot, és a 42 éves M. Lászlót gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott kutatás alkalmával betöréshez használt eszközöket, készpénzt, továbbá ékszereket találtak és foglaltak le.

Forrás: police.hu

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: