Egyéb 

Miért jó korcsolyázni?

A korcsolyázás az egyik legösszetettebb mozgásforma. Képes jól átmozgatni a testet – főleg a láb és a fenék izmait, ízületeit dolgoztatja meg. A korizás a friss téli levegőn adnak egy pozitív löketet a vérkeringésnek, szívrendszernek és a légzőszervek működésének.

A korcsolyázás komoly koordinációs készséget és egyensúlyérzéket kíván, így ez a sport hozzá járul a helyes testtartás megőrzéséhez és javítja az állóképességet. A korcsolyázás intenzitása hasonló mértékű a futáséval és szinten tartja az anyagcserét, megelőzi a kóros elhízást és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
A korcsolyázás egy könnyen tanulható sport, másik előnye, hogy már kezdőként is sok kalóriát égethet. Az új korcsolyázók sok energiát használnak arra is, hogy a jégpálya körül egy párszor körbemenjenek. Fontos tudni, hogy a korcsolyák egy számmal az utcai cipő mérete alatt vannak. Sokan nem tudják ezt, és soha nem múló fájdalommal párosul náluk a korcsolyázás. Nincs olyan, hogy valakinek gyenge a bokája a korcsolyázáshoz: ilyenkor a cipő egyszerűen nem megfelelő.

Törökszentmiklóson, a Kossuth téren a szabadidő eltöltésére kialakított 15*18 m-es műjégpálya várja január 9-től február 10-ig a korcsolyázni vágyókat. Iskolai tanítási időben, vagyis 10-14 óra között lehetőség lesz tanóra keretében iskolai csoportoknak is kipróbálni a korcsolyázást. Ha valaki nem rendelkezik saját korcsolyával, nem akadály, hiszen a szolgáltató a korcsolyát is biztosítja. A jégpálya a hét minden napján, azaz hétfőtől-vasárnapig várja majd a látogatókat 10-18 óra között, kivétel pénteken és szombaton, mert ekkor a zárás kitolódik egészen 20 óráig.

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: